Nytt år, nya utbildningar och nya kursledare på Michaël Berglund Board Value

Vi öppnar 2016 med nya utbildningar och nya kursledare. Redan nu vill vi hälsa de två första välkomna – Carl Svernlöv och Peter Malmqvist som båda kommer att leda olika delar av vår uppskattade kurs i Professionellt Styrelsearbete.
 

Carl Svernlöv är advokat på den globala advokatfirman Baker & McKenzie och adj. professor i associationsrätt vid Uppsala universitet. Han arbetar och forskar huvudsakligen inom associationsrätt och bolagsstyrning, och anlitas ofta i frågor om styrelseorganisation och ansvar. Carl har skrivit 12 böcker, inklusive den ledande kommentaren till Svensk kod för bolagsstyrning. Carl har själv mångårig erfarenhet från styrelsearbete.

Peter Malmqvist är en av landets mest erfarna, oberoende finansanalytiker. Tidigare verksam som börsanalytiker på SvD Näringsliv, ekonomijournalist på SVT, Aktuellt, analyschef på Aragon Securities och Nordnet Bank samt som chef för kapitalförvaltningen på Aragon Securities. Peter är även ordförande i Sveriges Finansanalytikers Förening samt ordförande i Capital Markets Advisory Committee hos IASB. Peter har även tilldelats priset för ”Bästa Mikroekonomiska Kommentator” i svensk media under flera år, senast 2015.

Vårens kurser:

Professionellt styrelsearbete
Utbildningen ger en heltäckande bild av allt vad som krävs av en styrelseledamot och dess ansvar, hur arbetet i styrelsen bör ledas och hur gränsdragningen går mellan styrelse och den operativa verksamheten.

Många intressanta exempel, bra kursdeltagare och högt tempo. Kursen genomförs på Högberga Gård, Lidingö.

Kurslängd: 3 dagar samt 2 middagar
Kursdatum: 22–24 februari eller 12-14 april 2016

LÄS MER


 

Ordförandekurs*

En kurs specialinriktad till dig som är styrelseordförande, eller som står i begrepp att ta på dig ett ordförandeuppdrag i ett aktiebolag. Teori, praktik, fakta och inspiration blandas med diskussioner med andra kursdeltagare som står inför liknande frågeställningar som du själv. Kursen genomförs i centrala Stockholm.

Kurslängd: 2 x 2 dagar
Kursdatum: 16-17 mars samt 6-7 april 2016 eller 1-2 juni samt 7-8 juni 2016.

* Ett utvalt format med endast 10 deltagare

LÄS MER


 

Ekonomi för styrelseledamöter

En heldagskurs med fokus på ekonomiarbete 
ur ett styrelseperspektiv. Ur innehållet: att läsa resultat- och balansräkning, kassaflödesanalys, nyckeltal, lönsamhet och uppföljning mm. Kursen genomförs i centrala Stockholm och avslutas med nätverkande och en lättare måltid i Michaël Berglunds lokaler på Strandvägen 5B. Kursledare Peter Malmqvist.

Kurslängd: 1 dag
Kursdatum: 6 april 2016

LÄS MER


 

Styrelsens strategiarbete

En fördjupningskurs för dig som redan har gått en grundkurs i styrelsearbete och/eller arbetat i styrelser en tid. En heldagskurs med fokus på strategiarbete, förebyggande arbete och uppföljning. Kursen genomförs i centrala Stockholm och avslutas med nätverkande och en lättare måltid i Michaël Berglunds lokaler på Strandvägen 5B.

Kurslängd: 1 dag
Kursdatum: 19 april 2016

LÄS MER


 
Våra gästföreläsare: På alla våra kurser varvar kursledarna teori, praktik med inspirerande gäst- föreläsare. Exempel på tidigare gäsfföreläsare: Peggy Bruzelius, Ramsay Brufer, Birgitta Stymne Göransson, Cecilia Daun Wennborg, Bertil Villard, Hans Dalborg, Arne Karlsson med flera.

Varmt välkommen att kontakta oss!

Marie-Louise Kjellström
Affärsområdeschef
Michaël Berglund Board Value
Tel: 0701-09 81 90
marie-louise.kjellstrom@michaelberglund.se

Lottie Sjövall
Kursansvarig styrelseutbildning
Michaël Berglund Board Value
Tel: 070-555 81 09
lottie.sjovall@michaelberglund.se