Tar du med dig styrelsearbetet till hängmattan?

hängmattan

Ja – för de flesta styrelseledamöter så innebär ju inte sommaren full frihet. Ansvaret och engagemanget får ofta hänga med ut på sjön, till sommarstugan och på grillfesten. Ibland kanske är det något man ska läsa in, och ibland är det frågor som inte kan vänta.

Att vara styrelseledamot är väldigt roligt, men ibland lite ensamt. Från tid till annan behöver alla fylla på sina kunskaper, få förnyad energi och nya nätverk med liknande utmaningar. Genom våra styrelseutbildningar får du allt detta – och det är hög tid att anmäla sig för att starta hösten springande – läs mer nedan och glöm inte anmäla dig på www.mbbv.se

Sommarhälsningar,
Marie-Louise Kjellström


Vårens kurser:

Professionellt styrelsearbete
Utbildningen ger en heltäckande bild av allt vad som krävs av en styrelseledamot och dess ansvar, hur arbetet i styrelsen bör ledas och hur gränsdragningen går mellan styrelse och den operativa verksamheten.

Många intressanta exempel, bra kursdeltagare och högt tempo. Kursen genomförs på Högberga Gård, Lidingö.

Kurslängd: 3 dagar samt 2 middagar
Kursdatum: 29-31 augusti (fullbokad), 26-28 september eller 21-23 november
KursledareCarl Svernlöv, Peter Malmqvist och Marie-Louise Kjellström

LÄS MER


 

Ordförandekurs*

En kurs specialinriktad till dig som är styrelseordförande, eller som står i begrepp att ta på dig ett ordförandeuppdrag i ett aktiebolag. Teori, praktik, fakta och inspiration blandas med diskussioner med andra kursdeltagare som står inför liknande frågeställningar som du själv. Kursen genomförs i centrala Stockholm.

Kurslängd: 2 x 2 dagar
Kursdatum: 29-30 sep samt 20-21 okt eller 26-27 okt samt 15-16 nov
Kursledare: Katarina Bonde

* Ett utvalt format med endast 10 deltagare

LÄS MER


 

Ekonomi för styrelseledamöter

En heldagskurs med fokus på ekonomiarbete ur ett styrelseperspektiv. Ur innehållet: att läsa resultat- och balansräkning, kassaflödesanalys, nyckeltal, lönsamhet och uppföljning mm. Kursen genomförs i centrala Stockholm. 

Kurslängd: 1 dag
Kursdatum: 20 september
Kursledare: Peter Malmquist

LÄS MER


 

Styrelsens strategiarbete

En fördjupningskurs för dig som redan har gått en grundkurs i styrelsearbete och/eller arbetat i styrelser en tid. En heldagskurs med fokus på strategiarbete, förebyggande arbete och uppföljning. Kursen genomförs i centrala Stockholm. 

Kurslängd: 1 dag
Kursdatum: 5 oktober
Kursledare: Marie-Louise Kjellström

LÄS MER


Våra kursledare:

Carl Svernlöv är advokat på den globala advokatfirman Baker & McKenzie och adj. professor i associationsrätt vid Uppsala universitet. Han arbetar och forskar huvudsakligen inom associationsrätt och bolagsstyrning, och anlitas ofta i frågor om styrelseorganisation och ansvar. Carl har skrivit 12 böcker, inklusive den ledande kommentaren till Svensk kod för bolagsstyrning och har mångårig erfarenhet från styrelsearbete.

 


Peter Malmqvist 
är en av landets mest erfarna, oberoende finansanalytiker. Tidigare verksam som bland annat börsanalytiker på SvD Näringsliv, och ekonomijournalist på SVT. Peter är även ordförande i Sveriges Finansanalytikers Förening och har även tilldelats priset för ”Bästa Mikroekonomiska Kommentator” i svensk media under flera år, senast 2015. 

 


Kursledare: 
Katarina Bonde. Katarina är styrelseledamot i bl a FingerPrints Cards AB, Avega Group AB, Mycronic AB, Nordax Bank AB och styrelseordförande i Propellerhead Software AB. Katarina har också varit VD för ett antal IT-företag i Sverige och USA. Hon har även under 4 år varit ledamot av Rådet för försäljning av statliga bolag.

 


Marie-Louise Kjellström, 
affärsområdeschef på Michaël Berglund Board Value. Marie-Louise är en rutinerad styrelseledamot med uppdrag som ordförande i Club Eriks AB. Hon har en bakgrund som bland annat VD för Grand Hôtel Group och Försäljningsdirektör på SAS. Marie-Louise har också flerårig styrelseerfarenhet från  t ex Stockholms Handelskammare, Paynova, Projektplace och Hemnet.

 

Våra gästföreläsare: På alla våra kurser varvar kursledarna teori, praktik med inspirerande gäst- föreläsare. Exempel på tidigare gästföreläsare: Peggy Bruzelius, Ramsay Brufer, Birgitta Stymne Göransson, Cecilia Daun Wennborg, Bertil Villard, Hans Dalborg, Arne Karlsson med flera.

Varmt välkommen att kontakta oss!

Marie-Louise Kjellström
Affärsområdeschef
Michaël Berglund Board Value
Tel: 0701-09 81 90
marie-louise.kjellstrom@michaelberglund.se

Lottie Sjövall
Kursansvarig styrelseutbildning
Michaël Berglund Board Value
Tel: 070-555 81 09
lottie.sjovall@michaelberglund.se