NYHET! Trender & Spaningar – aktuella ämnen för ledning och styrelse

Alla behöver vi inspiration och uppdatering av våra kunskaper. I ett enkelt format erbjuder vi några aktuella seminarieteman med några av landets mest kunniga föreläsare. Innehållet är riktat till dig som sitter i en styrelse eller arbetar i en företagsledning.

Efter seminariedagen erbjuds du automatiskt medlemskap i Michaël Berglund Board Network – ett nätverk med fokus på styrelsefrågor.

Välkommen!

What’s on
En trendspaning och inblick i vilka omvärldstrender som kommer att dominera under året. Det omformande skifte som ekonomi och samhällsinstitutioner genomgår är på väg in i en ny fas som leder till ett brutalt uppvaknande, område efter område. Därför kallar vi 2018 för det stora uppvaknandets år.

Föreläsare Mats Lindgren är grundare och VD av Kairos Future och har en mycket lång erfarenhet som forskare och konsult inom lednings- och strategifrågor och framtidsfrågor. Han har publicerat ett dussintal böcker och hållit flera tusen internationella föreläsningar. Mats har en doktorsgrad i Business Administration från Henley Management College/Brunel University i England och mastersexamina i teknisk fysik från KTH och human services från USA.  Mats är också certifierad managementkonsult och styrelseledamot i SMK, managementkonsulternas branschorganisation.

 

Globalisering och välstånd
Är det slut på globaliseringstrenden och vad innebär det för utvecklingen i USA, Europa och Kina? Världen går mot ökat välstånd men i väst skapar vi en ny underklass – är det verkligen hållbart?

Föreläsare Rose Marie Westman är chefsekonom på Burenstam & Partners med lång erfarenhet från finans- och investeringsbranschen. Rose Marie har varit Executive Vice President för ABB Treasury Center i New York, kundansvarig på Alfred Berg Transferator samt portföljförvaltare på Alecta Pensionsförsäkring. Har erfarenhet av finans- och skuldkriser både i USA, Europa och Sverige.

 

Trender i den Digitala Världen
Vi går igenom de stora digitala trenderna som påverkar oss i närtid

Föreläsare Anna Guldstrand, Studio How.  Anna har arbetat i över tio år med digital strategi och ledning av digitalbyråer i Sverige, Finland och Ryssland. Anna är ursprungligen utbildad på Hyper Islands program Digital Media Creative och är numera ordförande för utbildningens styrgrupp. Senaste åren har Anna föreläst på bland annat Hyper Island Master Classes, Michaël Berglund Board Value Styrelseutbildning Webbdagarna och Digitala Mediedagen.

_____________________________________________________________________________

Datum: 20 september

Plats: Centrala Stockholm

Avgift: 4900 kr ex moms och 3900 kr ex moms för medlemmar i Michaël Berglund Board Network. I priset ingår lunch och förtäring under dagen.

För mer informBoka din kurs häration och frågor om kursen vänligen kontakta Majken Tammisto

 

Telefon
070-780 22 78