Professionellt Styrelsearbete

Under tre intensiva dagar ger den här utbildningen en heltäckande bild av vad som krävs av en styrelseledamot och dess ansvar, hur arbetet i styrelsen bör ledas och hur gränsdragningen går mellan styrelse och den operativa verksamheten.

KHögbergaursen vänder sig i första hand till dig som är styrelseledamot eller som aspirerar till att bli styrelseledamot i ett aktiebolag. Även du som är ägare, ingår i en ledningsgrupp, eller på annat vis kommer i kontakt med styrelsearbete kommer att ha nytta av kursen. Det gäller också ”unga talanger” och framtida ledare i familjebolag. Kursen genomförs på Högberga Gård, Lidingö och avslutas med provskrivning och diplomering.

Efter genomgången kurs blir du automatiskt medlem i Michaël Berglund Board Network – ett nätverk med fokus på styrelsefrågor genom kostnadsfria seminarier.

Kursen var utan konkurrens den bästa jag någonsin gått
/Arne Weinz, ordförande GoExcellent Group och författare till ”Den snabbaste vägen”

Ur kursinnehållet:

  • Bolagsorgan, bolagsstyrning, bolagsstämma, företag i kris
  • Lagar, regelverk, koden för bolagsstyrning
  • Ekonomiska begrepp, finansiella rapporter, intern uppföljning
  • Företagsanalys, företagsvärdering
  • VD-rekrytering, VD-utvärdering
  • Ägardirektiv, styrelseutvärdering
  • Styrelsearbete i praktiken, strategiarbete
  • Provskrivning och diplomering

Kursledarna varvar teori, praktik och inspirerande gästföreläsare som delar sina erfarenheter. Bland tidigare gästföreläsare: Kerstin Hessius, Sven Hagströmer, Paula Hammerskog, Per Grankvist, Ramsay Brufer, Meg Tivéus m fl

Kursledare:


Carl Svernlöv,
advokat på Baker & McKenzie och adj.professor i associationsrätt vid Uppsala Universitet. Han har skrivit 12 böcker, inklusive den ledande kommentaren till Svensk kod för bolagsstyrning. Carl har själv mångårig erfarenhet från styrelsearbete, framför allt i ekonomiska föreningar men även som styrelsesekreterare i aktiebolag.


Peter Malmqvist
, en av landets mest erfarna, oberoende finansanalytiker. Tidigare börsanalytiker på SvD Näringsliv, ekonomijournalist på SVT, Aktuellt, analyschef på Aragon Securities och Nordnet Bank samt som chef för kapitalförvaltningen på Aragon Securities. Peter är även ordförande i Sveriges Finansanalytikers Förening samt ordförande i Capital Markets Advisory Committee hos IASB.

Marie-Louise Kjellström[2]Marie-Louise Kjellström, affärsområdeschef på Michaël Berglund Board Value. Marie-Louise är en rutinerad styrelseledamot med uppdrag som ordförande i Club Eriks AB, medlem i valberedningen för Sophiahemmet  samt ledamot i Toftaholms Herrgård. Hon har en bakgrund som bland annat VD för Grand Hôtel Group och Försäljningsdirektör på SAS. Marie-Louise har också flerårig styrelseerfarenhet från t ex Stockholms Handelskammare, Paynova, Projektplace och Hemnet.

 

Några omdömen från tidigare deltagare

”Jag tycker att utbildningen har varit MYCKET bra. Allt från agendan och dess sammansättning, föreläsare till arrangemanget runt omkring.”

”Det var så givande, informativt och roligt. Väldigt härliga människor. Jag måste gå en till kurs känner jag!”

”Tack för en mycket konstruktiv och givande utbildning”

_____________________________________________________________________________

Kurslängd: 3 dagar

Kommande kurstillfällen:

  • 21-23 januari 2019
  • 26-28 mars 2019

Plats: Högberga Gård, Lidingö. Övernattning krävs inte, men räkna med kvällsarbete. Önskar du boende kontakta Högberga Gård direkt på 08-546 46 300 eller info@hogberga.se, ref Michaël Berglund så får du pris 1775 kr/natt exkl moms. Ditt boende betalar du själv direkt på plats.

Kursavgift: 31 700 kr ex moms. I priset ingår kursmaterial, lunch och middagar.

Boka din kurs här

För mer information och frågor om kursen vänligen kontakta Lottie Sjövall

Telefon
070 555 81 09