Professionellt VD-arbete

Att tillträda som vd är en spännande och utmanande arbetssituation. Att ha det yttersta ansvaret för såväl medarbetare som kunder, att arbeta med styrelsen och företagets alla intressenter och att vara informerad om lagar och regler, det ställer höga krav på kompetens, ledarskap och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder nu en tredagars utbildning för dig som arbetar som vd. Vi välkomnar både dig som har ditt första vd-uppdrag eller är nytillträdd, men också dig som är mer erfaren som vd. Den här utbildningen är för dig som vill ta tillvara på möjligheten att fördjupa eller förnya dina kunskaper samtidigt som du ges möjlighet att reflektera över rollen i ett strukturerat sammanhang. Utbildningen blandar föreläsningar, gästföreläsare och case. Vi har satt samman ett program som tar avstamp i flera primära områden:

Lagar och regler i vardagen 

 • Vilka regler och lagar behöver du som vd känna till? Vilket ansvar har du och vad kan du delegera?
 • VD avtalet, vd instruktion mm

Den ekonomiska planeringen, uppföljningen och fokus

Här arbetar vi med följande frågor utifrån deltagarnas egna företag

 • Vilka strategiska frågor väcks när vi tittar på dina konkurrenters resultaträkningar, balansräkningar och kassaflödesanalyser?
 • Vilka finansiella buffertar behöver min verksamhet för att balansera de affärsmässiga riskerna?
 • Vilken lönsamhet måste vi ha för att finansiera tillväxten?
 • Vilka åtgärder är viktigast för att förbättra lönsamheten i min verksamhet?
 • Vilka åtgärder är viktigast för att förbättra kassaflödet i min verksamhet?
 • Vilka KPIer ska jag styra min verksamhet med?

Ledarskap

 • Att vara vd och att leda genom andra
 • Att hålla möten
 • Rekrytering och svåra samtal

 Arbetet med styrelsen och strategiarbete

 • Hur arbetar du som vd med bolagets strategi?
 • Mål och Vision
 • Kommunikation och företagets intressenter
 • Hur arbetar du mot styrelsen och styrelsens ordförande

KURSLEDARE:

Ulf Larsson har mer än 30 år i ledande positioner varav de senaste 27 åren som VD. VD rollerna har bland annat omfattat Gröna Lund, Junibacken, VD och koncernchef Parks & Resorts samt Globenarenornas evenemangs- och fastighetsbolag. Ulf har även omfattande styrelseerfarenhet. Idag undervisar Ulf även på KTH i ledarskap och har tre ledstjärnor i sitt ledarskap; delaktighet för personalen, ordning och struktur samt fokus på lönsamhet.

Magnus Bild medgrundare av Bild & Runsten AB. Magnus har under mer än 25 års tid planerat och genomfört finansiella utbildningar från ägarnivå och vidare ner i verksamheten i ett stort antal skandinaviska företag. Han har tilldelats flera pedagogiska priser från 1995 fram till 2017, i Sverige och utomlands. Magnus är också adjungerad professor i finansiell kommunikation vid Handelshögskolan i Stockholm.

 

KURSANSVARIG OCH MODERATOR:

Marie-Louise Kjellström, affärsområdeschef på Michaël Berglund Board Value. Marie-Louise är en rutinerad styrelseledamot med uppdrag som ordförande i Club Eriks AB samt ledamot i Dirac Research AB. Hon har en bakgrund som bland annat VD för Grand Hôtel Group och Försäljningsdirektör på SAS. Marie-Louise har också flerårig styrelseerfarenhet från  t ex Stockholms Handelskammare, Paynova, Projektplace och Hemnet.

_____________________________________________________________________________

Kurslängd: 3 dagar. Arbetstempot i kursen är relativt högt och det ingår kvällsarbete och middag båda dagarna.

Datum: 10-12 december

Plats: Högberga Gård, Lidingö. Övernattning krävs inte, men räkna med kvällsarbete. Önskar du boende kontakta Högberga Gård direkt på 08-546 46 300 eller info@hogberga.se, ref Michaël Berglund så får du pris 1775 kr/natt exkl moms. Ditt boende betalar du själv direkt på plats.

Kursavgift: 31 700 kr ex moms. I priset ingår kursdokumentation, lunch och middagar.

 

För mer information och frågor om kursen vänligen kontakta Lottie Sjövall